Selecteer een pagina
fb_img_1480764677825

“Alone we are strong, together we are stronger, liefs Patrick”

Na een paar dagen total-loss te zijn geweest ben ik in mijn rustweek weer opgekrabbeld en heb ik een aantal hele goede dagen gehad. Zo blij om te vertellen dat ik in deze rustweek veel leuke dingen heb kunnen doen. Op donderdagmiddag zijn 2 lieve collega’s op bezoek geweest. Op vrijdagmiddag kwam een vriend uit mijn jonge jaren op bezoek met een erg leuke en lekkere verrassing. Iemand die ik al zo’n 25 jaar niet meer had gezien. Wel uit het oog maar nooit uit het hart en zo goed en vertrouwd voelde het ook bij ons weerzien. Ik ben naar de stad in Maastricht en Heerlen geweest om alvast wat verjaardags- en kerstinkopen te doen, op vrijdagavond met mijn beste vriendinnetje naar de bios geweest en op zaterdag gezellig thuis getafeld met familie. Op zondagmiddag een flitsbezoek bij Ikea met héle lange wachtrijen haha. Pff nou dat was eigenlijk het meest vermoeiende, maar toch fijn om weer even weg te zijn want de dagen binnenshuis duren alsmaar langer.

Maar op dit moment sta ik weer klaar voor het laatste startschot. Vanmiddag heb ik voor het eerst mijn bloed laten controleren op het dagcentrum in Zuyderland Heerlen en ben ik op gesprek geweest bij mijn oncoloog. Alle waarden waren weer goed dus ik mag morgenochtend beginnen aan mijn voorlopig  laatste wedstrijd, de 6e chemokuur. De arts nam uitgebreid de tijd om alles met ons te bespreken aangezien na deze kuur een hele spannende periode aanbreekt en ik de komende tijd niet meer bij haar op het spreekuur hoef te komen. AVL Amsterdam komt vanaf nu steeds vaker in beeld. In de tijd dat ik moest wachten op de uitslag zijn Rob en ik heel even op bezoek geweest bij mijn hardloopmaatje die nog steeds in het ziekenhuis ligt en momenteel wacht op een behandelplan. Veel sterkte Mo, wij denken ook iedere dag aan jou en samen zijn wij een sterk team!

Regelmatig denk ik terug aan 8 september jongstleden, de dag dat ik de diagnose maagkanker met uitzaaiingen naar mijn buikvlies kreeg te horen en mijn tijd nog maar heel kort en kostbaar zou zijn. Ik moest toen al snel kiezen tussen kwaliteit van leven en accepteren dat mijn leven heel snel zou ophouden. Wat ben ik blij en dankbaar dat ik voor een second opinion heb gekozen en me niet heb neergelegd bij de diagnose, want ik ben die korte tijd, dankzij de chemo, toch maar zonder veel kleerscheuren en goede resultaten doorgekomen en niet geheel zonder kwaliteit van leven. Eigenlijk is de chemo nu mijn beste vriend geworden, al vervloek ik hem ook wel vaak hoor. Ik hoop dat deze vriend mij tijdens de voorlopig laatste chemo niet teveel gaat pesten en mij daarna weer goed laat herstellen, zodat ik weer hele fijne dagen ga meemaken want dat smaakt naar meer. Ik vier iedere dag het leven, al is het soms in de schaduw van mijn onzekere toekomst..

“Ik wens iedereen een hele gezellige pakjesavond!”

Share This