Selecteer een pagina

Lucienne krijgt drie maal daags antibiotica via een normaal infuus toegediend om de ontsteking, die in de buikholte zit, te bestrijden. Gelukkig zit hier ook voldoende vocht bij zodat ze zienderogen opknapt. De pus, die zich direct onder de huid heeft opgehoopt, is dinsdagmiddag tijdens een spoedoperatie via een incisie in de buik verwijderd. Er is een grote hoeveelheid pus uit het abces gehaald en de buik is schoongespoeld. Het is een tamelijk grote open wond die een aantal keren per dag schoongemaakt moet worden. Op deze manier kan de wond hopelijk snel genezen.

Woensdagmiddag om 13.30 uur heeft de radioloog een PICC-lijn (centraal infuus) in de ader van de bovenarm geplaatst. ’s avonds om 21.30 uur is de eerste zak met 2 liter intraveneuze voeding aan dit infuus gekoppeld. Het is niet de meest ideale manier om energie te krijgen maar de artsen zijn ervan overtuigd dat dit voor nu de beste optie is. Aanvankelijk was het de bedoeling om weer een nieuwe neussonde te plaatsen, maar omdat de perforatie in de darm niet meer wordt dichtgemaakt en het ook een te groot risico is dat er met de sondevoeding via de darm weer problemen ontstaan, hebben de artsen hiervoor gekozen. Er is nog sprake geweest van het plaatsen van een stent op de plaats van de perforatie, maar mijn gevoel zegt me dat ze dit niet meer doen vanwege de combinatie van de tijd die Luce nog heeft ten opzichte van de pijn die ze zou moeten lijden. Maar moeder Natuur kan ook nog meehelpen door de wond en perforatie te laten genezen. Misschien teveel hoop, maar dat is het enige dat we nog hebben. Eén groot voordeel is dat Luce na ruim 7 maanden verlost is van die vervelende neussonde!

Ik heb er in ieder geval weer wat meer vertrouwen in dat als Luce genoeg energie binnenkrijgt, de antibiotica aanslaan en zich geen complicaties meer voordoen, ze zich snel weer beter voelt. Voordat Luce uit het ziekenhuis wordt ontslagen wordt nog een longfoto gemaakt om te kijken of er sprake is van toe- of afname van het vocht wat achter beide longen aanwezig is. Wij hopen natuurlijk het laatste en dat Luce dan snel weer naar huis mag en in haar eigen vertrouwde omgeving nog kan genieten van alles en iedereen om haar heen.

En ik heb ook weer met mijn eigen ogen gezien wat voor bikkel en kanjer mijn zus is. Ik ben al blij als ik een heel klein beetje van haar strijdlust mag erven 💪💪

 

Share This