Selecteer een pagina

De uitslag van gisteren moest ik even laten bezinken. De hoop, dat het om een ontsteking in de buik zou gaan, werd ons al snel ontnomen op het moment dat Dr. Stoot, met drie andere artsen en een verpleegster, om 13.00 uur de kamer van Lucienne binnenkwam. Zoveel “witte jassen” tegelijk in een kamer, dat is meestal geen goed teken. De eerste woorden van Dr. Stoot waren: “We hebben helaas geen goed nieuws voor u”. In het weefsel zijn kwaadaardige cellen aangetroffen en er zijn uitzaaiingen op het buikvlies. Behandeling is helaas niet meer mogelijk. De operatie die voor morgen gepland staat, om een jejunumsonde via de buik te plaatsen, kan met deze uitslag helaas ook niet meer doorgaan. De risico’s die zo’n operatie met zich mee brengen zijn te groot en eventuele complicaties kunnen de kwaliteit van leven aanzienlijk verslechteren. Luce zal dus afhankelijk blijven van de neus-/darmsonde. Na deze vreselijke boodschap en duidelijke uitleg door Dr. Stoot gaan de artsen weer weg en blijven Jan, Luce en ik in haar kamer achter en proberen dit slechte nieuws te verwerken..

Vanmiddag zal er een gesprek met haar oncoloog, Dr. Warmerdam, plaatsvinden om te bespreken of er eventueel nog een bepaalde vorm van palliatieve chemo toegediend kan worden zodat Luce met behoud van kwaliteit een nog zo lang mogelijke tijd samen heeft met haar lieve man Jan, haar kinderen, kleinkids, de hondjes en iedereen die ze lief heeft.

Op dit moment weet ik niet zo goed hoe ik alles het beste kan omschrijven en uitleggen want er gaan zoveel dingen door mijn hoofd. Zodra ik weer nieuws heb, laat ik iets weten.

 

 

Share This