Selecteer een pagina

UPDATE:

17.20 uur – Ik ben zojuist gebeld door de chirurg. De bloeduitslagen zijn binnen en zijn zoals verwacht beter dan vorige week donderdag. Dit betekent dat ik nu eindelijk formeel uitgenodigd ben voor de studie/operatie. Ik word a.s. maandagavond om 20.00 uur verwacht bij de receptiebalie van het AVL. Dinsdagochtend 10 januari ben ik als eerste aan de beurt en als alles goed gaat zal de operatie de hele dag in beslag gaan nemen.  Dank jullie wel voor al jullie wensen, steun, kaarsjes etc. Dit heeft vast en zeker bijgedragen aan deze groene vink. Ik ben op dit moment blij, bang en nerveus tegelijk, maar komt goed!


 

Op donderdag 29 december 2016 heb ik in het Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam een uitgebreid bloedonderzoek en een CT-scan van mijn maag en buik gehad om de status van mijn ziekte te bepalen.

De resultaten van deze onderzoeken worden vanmiddag in het Multidisciplinair Overleg besproken. Omdat ik niet wist hoelaat ik door de chirurg gebeld zou worden, heb ik, met mijn GSM constant in de buurt, geprobeerd om me niet al te gek te maken. Ik heb van zoveel mensen lieve steunberichtjes ontvangen, die mij geholpen hebben om deze spannende uren door te komen. Om 10.30 uur ging echter de telefoon al. Het was de chirurg met een voorlopige uitslag. De CT-scan laat geen verandering zien ten opzichte van de vorige scan (2-11-2016). Geen uitzaaiingen op afstand – dit betekent dat andere organen niet zijn aangedaan -, het ascitesvocht in de buik is niet toegenomen en de dikte van de maagwand is ook niet veranderd. Al met al een goede uitslag. Alleen de bloedwaarden waren helaas niet helemaal goed; met name de witte bloedlichaampjes (leukocyten) waren te laag om groen licht te krijgen voor de registratie van de operatie bij de wetenschappelijke administratie. Naar alle waarschijnlijkheid is dit nog een nawerking van de vele chemo’s. Om deze reden moet vandaag met spoed weer mijn bloed (leukocyten, neutrofiele granulocyten en trombocyten) gecontroleerd worden in Heerlen in de hoop dat de waarden nu wel goed zijn. Zodra de uitslagen hiervan in Amsterdam bekend zijn krijg ik vanmiddag hopelijk de definitieve uitslag of de operatie kan doorgaan. De chirurg heeft er alle vertrouwen in en vertelde mij dat ik er in ieder geval alles aan gedaan heb voor een goede afloop. Dus nog even fingers crossed..

Zodra ik meer weet zal ik dit bericht updaten. To be continued..

“My story isn’t over yet..”

Share This