Selecteer een pagina

Vandaag is weer een ingrijpende dag. De start van de chemotherapie. Gisteren was het gesprek met een oncologieverpleegkundige die heeft uitgelegd welke bijwerkingen Luce kan verwachten en hoe ze hiermee om kan gaan, wat er aan te doen is en wanneer je hulp moet inroepen. Tenslotte is het de bedoeling dat je zo goed mogelijk door de kuur heen komt.
Jan heeft mij om 8.45 uur laten weten dat Luce de eerste tabletten heeft ingenomen en dat ze om 10.00 uur aan het infuus wordt gelegd. Ikzelf ben nu niet bij haar maar mijn gedachten zijn bij Luce en haar gezin. Want kanker heb je niet alleen, alle gevolgen en emoties treffen ook de naasten…

Om 13.30 uur ben ik bij Luce in het ziekenhuis zodat ik Jan even kan aflossen. Sinds vanochtend krijgt ze een infuus met magnesiumsulfaat. Deze vloeistof wordt voor iedere kuur preventief toegediend om eventuele nierproblemen te voorkomen. Om 14.55 uur is het zover en kan de daadwerkelijke chemokuur opgestart worden. Dit duurt uiteindelijk tot ca. 19.00 uur. Om 20.00 uur krijgt ze haar chemo tabletten die ze de komende 2 weken moet innemen.
Tot nu toe gaat het goed met haar. Ze heeft nog genoeg praatjes en zit volop te flauwekullen met de verpleging ?

“Cancer may have started the fight, but my sister will finish it.”

Share This