Selecteer een pagina

Het moment is eindelijk aangebroken. De afgelopen 4 maanden heb ik voor deze dag geknokt. De dag dat we naar Amsterdam kunnen gaan voor de operatie om het monster in mij definitief vaarwel te zeggen! Ik zit nu in de auto want om 20.00 uur moet ik mij bij de balie melden en dan zal ik mijn kamer voor de komende tijd toegewezen krijgen. Toch wel een beetje benieuwd of ik een 1-persoonskamer krijg of samen met iemand op een kamer lig. De eerste dag(en) lig ik sowieso op de Intensive Care dus het maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit. Ik vind het wel spannend allemaal. Omdat ik niet weet hoelang ik in het ziekenhuis moet blijven, ze verwachten ca. 3 weken, heb ik maar twee grote weekendtassen meegenomen met veel pyama’s, toiletspullen, etc. etc. Tja ik ben wel een vrouw hè, lijkt op een vakantie maar dan anders haha. Achja, beter teveel spullen dan te weinig ?

Zodra ik ben aangemeld en geïnstalleerd in mijn kamer zal de verpleging mij een rondleiding geven op o.a. de Intensive Care. Omdat het een grote operatie is die mij te wachten staat, zal ik een korte tijd op de IC verblijven. Ik ben er een beetje nerveus over omdat het voor mij ook allemaal nieuw is. Het blijft ook morgen weer een hele spannende dag. De chirurg heeft ons vorige week telefonisch nogmaals uitgelegd wat de procedure van de operatie is.

Ik word al vroeg in de ochtend opgehaald. Vervolgens is de anesthesist minimaal een uur met mij bezig met alle voorbereidingen. Ik krijg, naast de volledige narcose, eerst een ruggenprik (epiduraalkatheter). Er wordt een dun slangetje in mijn rug geplaatst. Deze is bedoeld voor de toediening van de pijnmedicatie tijdens en na de operatie. Deze blijft gemiddeld 3 tot 6 dagen zitten. Blijkbaar heeft deze manier van medicatie geven enkele voordelen, maar toch zie ik hier behoorlijk tegenop. Als alle voorbereidingen zijn getroffen komen de 2 chirurgen en de rest van het team pas kijken of ze kunnen beginnen. Bij groen licht mogen ze starten. Ze maken mijn buik open en kijken of het in de buikholte ook zo uitziet als op de laatste CT-scan. Ze nemen enkele biopten en deze worden direct door de pathaloog anatoom beoordeeld (zgn. snelonderzoek). Komen hier geen onverwachte afwijkingen uit dan gaan de chirurgen verder met opereren. Als eerste wordt mijn maag volledig verwijderd en de bijbehorende lymfklieren. De slokdarm wordt hersteld met een nieuwe verbinding (anastomose) naar de dunne darm. Als dit allemaal goed gaat dan wordt overgegaan tot de buikspoeling (HIPEC) met verwarmde chemo. Dit gaat een aantal uren duren en als de artsen denken dat de organen in mijn buik en het buikvlies schoon zijn dan gaan ze beginnen met de reconstructie, de zgn. Roux-en-Y verbindingen. Na een totale maagverwijdering is altijd een tweede nieuwe verbinding nodig voor de afvoer van gal- en alvleeskliersappen verderop in de dunne darm.

Dit even in het kort wat mij morgen te wachten staat. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik vanuit een palliatief traject de kans heb gekregen om nu in een curratief traject te zitten. Dit geeft mij hopelijk veel meer tijd om samen met mijn gezin, familie, collega’s en vrienden te zijn. Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan om zo ver te komen. Nu is het aan het team van artsen om mij te helpen en daarna zal ik er alles aan doen om mijn leventje weer terug te krijgen. Ik weet dat de manier van leven na de operatie/revalidatie er anders zal uitzien, mijn leven zonder maag. Maar dat geeft verder niet. Ik mag verder leven en dat is alles wat nu voor mij telt!

Terug naar het hier en nu, stap voor stap: voor nu heb en wil ik geen keuze. Het is goed zo..

Voor al mijn trouwe lezers, ik zal de komende dagen/tijd niet meer in staat zijn om mijn blog bij te houden. Vanaf nu draag ik het stokje over aan Rob. Hij zal iedereen morgen en de rest van de dagen op de hoogte houden omdat ik weet dat heel veel mensen met mij, ons meeleven en ik op z’n minst vind dat jullie dit verdienen om op de hoogte gehouden te worden tijdens en na mijn operatie

Nogmaals heel veel dank voor het volgen van mijn verhaal en voor alle steun en liefde die ik van iedereen dagelijks krijg. Het is een heerlijke warme deken dat gevoel.

Het gaat jullie goed en tot heel snel.

Veel liefs van mij ❤

Share This