Selecteer een pagina

De Major Duodenal Papilla, zoals op de foto zichtbaar, wordt in de Alvleesklier dichtgedrukt. De gang valt hier samen, wat op een obstructie zou kunnen duiden.

Het gaat maar niet beter met betrekking tot de misselijkheid. De zaalarts, een naamgenoot, zal dit weekend nog wat middelen inzetten om te proberen de misselijkheid in ieder geval draagbaar te houden. Wijzelf hebben er weinig vertrouwen in, omdat alle middelen, die hier tot nu toe ingezet worden, door ons thuis al zijn uitgetest. Het zou hooguit een combinatie kunnen zijn. Maar  tot nu toe zonder enig resultaat.

De zaalarts had wel al enkele voorlopige bevindingen met betrekking tot de vanmorgen gemaakte MRI. Daarop was te zien dat er wat vocht rondom de alvleesklier zit, waarbij de toegang bij de kop van de klier iets wordt dichtgedrukt. Dit veroorzaakt de verwijde galwegen alsook de stuwing in de lever. De gal die de lever normaal produceert wordt via de alvleesklier in de dunne darm afgevoerd. Daar lijkt een kleine obstructie in te zitten. Dit kan een auto-immuun reactie zijn van de alvleesklier op de operatie. De bedoeling is daarom dat vanmiddag nog geprikt wordt op auto-immuun parameters. Het kan ook een ontsteking in de alvleesklier zelf zijn of misschien ziekte. Oplossing zou kunnen zijn een drain om wat vocht af te laten lopen. Een stentje kan eventueel ook nog helpen, om zo de druk van de galwegen en lever af te krijgen, waardoor de misselijkheidsklachten voorbij gaan.

Omdat er ook wat slikproblemen zijn is ook besloten vanmiddag een nieuwe slikfoto te maken om te kijken of de ring, van de aansluiting tussen de slokdarm en dunne darm, moet worden opgerekt. Dit zie je vaak na maagresecties. Op de slikfoto was aan het einde van de slokdarm wel een kleine vernauwing te zien, maar niet iets van grote proportie. Hier horen we nog van wat ermee gedaan wordt.

Lisette wil heel graag een kamer voor haar alleen, omdat het vrij ongemakkelijk is om jezelf te zijn als je moet overgeven terwijl er een andere familie bijstaat, plus het feit dat ik dan wat langer bij haar kan zijn. Het is allemaal pet en ze voelt zich elk moment van de dag slecht. Ik weet dat Lisette niet snel piept en dat ze dat pas doet bij een factor vijf van mijn piepen. Ik weet dus dat ze zich miserabel voelt en dat zou ik zo graag met haar willen ruilen al was het maar voor even, zodat ze even kan opladen. Iedereen doet hier zijn best om haar te helpen, dus meer kunnen we nog niet wensen. Toch ervaart Lisette het verblijf in het ziekenhuis als een gevangenis en ze zou het liefst met de hele santenkraam naar huis willen.

Share This