Selecteer een pagina

De laatste loodjes wegen inderdaad het zwaarst. Iedere chemokuur vraagt steeds meer van mijn lichaam en het lijkt alsof er telkens iets bijkomt. Mijn lichaam wordt iedere keer zwakker en toch is het niet kapot te krijgen na telkens zo’n lading chemische troep ?! Het tweewekelijkse riedeltje ken ik inmiddels wel en toch hoop je op meer goede dagen. Helaas heb ik deze week toch weer meer slechte dan goede dagen gehad. Ik hoop dat ik vanaf vandaag weer bergop ga, want dan kan het aftellen echt gaan beginnen. Volgende week is het alweer mijn 6e chemo en dan hopelijk voorlopig ook de laatste kuur! Ik weet dat ik geen andere keuze had, maar ik ben er eerlijk gezegd nu een beetje klaar mee. Wil even wat langer rust. Mijn lichaam en geest moeten voldoende herstellen voor de tijd die nog komen gaat. Daarbij wil ik optimaal genieten van de komende feestdagen en dat kan niet als je telkens ziek bent en je niet goed voelt. 

Toen ik vorige week donderdag het pompje met chemo heb laten afkoppelen in Sittard sloeg de moeheid al behoorlijk snel toe. Toch ben ik die dag gezellig met Rob, Yasmin en schoonma gaan lunchen in de stad. Dat zijn de kleine dingen waar ik nu optimaal van geniet. 

Die donderdagnacht begon het feest helaas alweer. Doodmoe zijn maar niet kunnen slapen. De slaapmedicatie werkt ook niet dus dat schiet ook niet op. De vrijdag was ook geen pretje, de misselijkheid stak weer de kop op. Zaterdags viel het allemaal wel mee. Ik had ik de indruk dat de pleister, samen met de andere medicijnen, eindelijk eens hun werk gingen doen. 

Diezelfde dag werden we helaas geconfronteerd met iets vervelends. Mijn schoonmoeder is op brutale wijze op straat beroofd van haar tas. Ze was ’s middags nog bij ons geweest en na haar bezoek aan de winkel is ze beroofd. Korte tijd erna stond ze in paniek voor onze deur. Nou dan vergeet je wel even je eigen ellende en wil je alleen maar het beste voor haar. Om de kracht van social media in te zetten heeft Rob die avond een bericht op facebook geplaatst om op die manier te proberen de dader op te sporen. Het bericht is in een mum van tijd meer dan 1300 keer gedeeld. Ongelooflijk hoe snel dat gaat. De recherche is inmiddels een onderzoek gestart en met schoonma gaat het gelukkig heel goed. Je krijgt haar niet zo snel klein, en bang is ze gelukkig ook niet. 

Zondag en maandag waren de zwaarste dagen van deze week maar die zijn nu gelukkig voorbij. Nu weer aansterken en genieten van de goede dagen en iedereen en alles om mij heen. Heb deze week nog genoeg op mijn programma staan ?

“Het is zo stil in mij en de wereld draait maar door..” – Van Dik Hout 

Share This