Selecteer een pagina

Helaas verliep het begin van de eerste chemokuur toch niet zoals ik had gehoopt. Dinsdagnacht om 2.00 uur werd ik wakker omdat ik erg misselijk was en dat is tot op heden niet meer weggegaan. Eventuele andere bijwerkingen zijn tot nu toe nog niet echt aan de orde, behalve dat de vermoeidheid in alle hevigheid toeslaat. Ook bleek na het verwijderen van de infuusnaald dat de ader flink ontstoken is. Dat is ook allemaal niet zo vreemd als je nagaat welke chemische troep er in die ader is gespoten. Helaas kan het een hele tijd duren voordat dit weer genezen is. Ik heb een hydrofiele crème voorgeschreven gekregen welke 2x daags op de aangedane plek gesmeerd moet worden. Omdat de chemokuur tot en met woensdag 28 september duurde werd sowieso afgewacht of ik met de erge misselijkheid wel naar huis kon gaan. Uiteindelijk vond de avondarts het verstandiger dat ik nog een nachtje zou blijven. Ik vond het allemaal wel prima, tenslotte was ik niet alleen. Mijn lieve dochter bivakkeerde al die tijd bij mij in het ziekenhuis en is geen minuut van mijn zijde geweest. Ook Rob doet er alles aan om mij zoveel mogelijk comfort te geven.
Op donderdagmiddag rond 14.00 uur mocht ik naar huis. Niet omdat ik mij zo goed voelde maar omdat ik het zo graag wilde. Misselijk zijn kan ik ook thuis zijn. Met de arts en verpleging is afgesproken dat ik bij verslechtering direct de Oncologie afdeling moet bellen.

De eerste avond en nacht ging op zich goed. De misselijkheid blijft op hetzelfde niveau en daar baal ik wel een beetje van. Maar ik weet waar het vandaan komt dus ik zal er toch even doorheen moeten. Ik eet iedere 2 uur iets en mijn gewicht is ten opzichte van zondag zelfs een heel klein beetje toegenomen en dat is goed nieuws.

Vandaag ben ik blij dat ik mijn schoonbroer en nichtje weer kan knuffelen aangezien zij vanochtend terug zijn gekomen uit Boston. Afgelopen zondag hebben zij voor mijn dappere zus, voor mij en nog een aantal mensen die strijden tegen kanker de Jimmy Fund Walk gelopen samen met hun vrienden uit Boston. Welcome Home lieffies ❤

Share This