Selecteer een pagina

IMG_4445Lucienne is aan het einde van de middag per ambulance overgebracht naar Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen. Vandaag heeft ze afscheid genomen van de verpleging van afdeling 9 en dat viel haar, maar ook de verpleging, best wel zwaar. Tenslotte is Luce de afgelopen 33 dagen liefdevol door hun verzorgd en dan bouw je toch een bepaalde band met iedereen op. Met name de laatste week, waarin Luce zich weer wat beter voelde, was de verpleging regelmatig op haar kamer te vinden om te kletsen en te ouwe tutten over van alles en nog wat. Maar na een zware periode is het nu tijd voor een nieuwe fase in haar strijd tegen het onzichtbare monster. Nu we definitief weten dat de operatie a.s. maandag door gaat is er nog meer hoop, overlevingsdrang en doorzettingsvermogen.

Ondanks dat Luce in Sittard een moderne, luxe eigen kamer heeft was ze deze avond toch een beetje down. Het is ook niet niks om na een lange tijd in het ziekenhuis in Heerlen te hebben gelegen, opeens weer ergens anders te moeten slapen. Dat is hoe danIMG_4444 ook weer even wennen. De komende 2,5 dag heeft ze daarom de tijd om in deze nieuwe omgeving te acclimatiseren en zich mentaal voor te bereiden op de operatie. Vandaag heeft de chirurg, Dr. Stoot, in het kort uitgelegd wat Luce a.s. maandag kan verwachten en heeft tevens meegedeeld dat hij samen met zijn collega, Dr. Hulsewé, de operatie gaat doen. Deze tweede chirurg heeft zich, net als Dr. Stoot, met name toegelegd op de oncologische en gastro-intestinale chirurgie ofwel maag-/darm en leverchirurgie. We vertrouwen erop dat deze 2 gespecialiseerde artsen er mede voor gaan zorgen dat Luce snel beter wordt. Het is nog steeds een emotionele achtbaan, maar ik weet zeker dat ze er klaar voor is en dat dit horrorverhaal uiteindelijk een happy end krijgt!

Namens Luce nogmaals iedereen bedankt voor de lieve berichtjes! Hartverwarmend, dat doet haar en ons ontzettend goed, dat helpt ons, bedankt daarvoor!!!

“There is a “CAN” in cancer, because she CAN beat it.”

Share This