Selecteer een pagina

Lisette had vanmorgen een iets minder hoge hartslag en de koorts was weggetrokken. Waar dat vandaan kwam is nog steeds een raadsel. Toen de zaalarts kwam informeren over de toestand, stelde hij voor vandaag te starten met drie soorten laxeermiddelen. Bisacodyl, Lactulose en een vezelrijke drank. Zijn idee was om de darmen te prikkelen en gelijk de peristaltiek (het kneden van de darmen) op gang te krijgen.

De Lacttulose werd oraal ingenomen en het eerste effect deed zich snel voor. Er begon wat te pruttelen. Voor we het wisten moest ik Lisette meerdere malen naar het toilet begeleiden. Er was nog geen sprake van vaste stoelgang maar kennelijk zijn de darmen hun kunstje nog niet vergeten. Daarna heeft ze de Bisacodyl gebruikt en deze was minder effectief, omdat het vooral pijn deed in haar buik.

Ondanks dat ze heel moe blijft zijn we ook weer gestart met mobiliseren. We hebben een rondje gelopen, daarna in de pantry gezeten en hetzelfde rondje weer herhaald. Lisette merkt wel dat zodra de laxering stopt er weer weinig gebeurt in de darmen. Het is echter een lange weg om het allemaal weer langzaam op gang te krijgen.

Helaas waren de bloeduitslagen weer iets minder dan gisteren, maar gelukkig worden deze dagelijks gecontroleerd. Vandaag was wel een betere dag dan gisteren, als nu de darmen echt eens mee willen gaan werken, zou dat helemaal mooi zijn.

 

Share This