Selecteer een pagina

De vierde dag zit er weer bijna op en de nieuwe vriend van Luce, “meneer Chemo”, zo noemt ze hem, begint langzaam maar zeker toe te slaan. Hij probeert haar eetlust weg te nemen, haar smaakpapillen aan te tasten en haar misselijk maken is ook een van de favoriete bezigheden van dit heerschap. Toch geeft Luce niet toe en blijft ze haar dagelijkse dingen gewoon doen. Ze vecht tegen de misselijkheid en probeert zo goed mogelijk te eten en te drinken, wat best lastig is als niets meer lekker smaakt door de chemische troep.
Nu ze weer thuis is zie ik haar niet iedere dag maar we spreken elkaar wel een paar keer per dag via whatsapp. En ik kan jullie garanderen, ze heeft nog heel veel praatjes, humor en laat zich vooral niet kisten. Vanochtend vertelde ze me dat ze onder de zonnebank is gegaan voor het geval dat haar wenkbrauwhaartjes ook gaan uitvallen ze deze dan gemakkelijk kan natekenen op de witte streepjes.. OMG dat zijn haar woorden hè!
Gelukkig kan ze er nu nog om lachen al beseft ze heel goed dat er nog genoeg traantjes gaan vloeien als het eenmaal zo ver is.
Maar ze heeft me beloofd dat ze de strijd tegen haar vriend gaat winnen, want ze kan namelijk niet zo goed tegen haar verlies..

“Being strong is the only choice we have.”

Share This