Selecteer een pagina

Gisterochtend na het bloedprikken ben ik op gesprek geweest bij de oncoloog, dr. Van Kampen. De bloedwaarden waren binnen de norm, alleen de leverfunctie was iets afwijkend en zal in de gaten worden gehouden. Voor de oncoloog geen reden om niet te starten met kuur 2. Omdat ik de vorige kuur bijna 7 dagen erg misselijk ben geweest, wordt er nu 1 extra anti-misselijkheid medicijn (Emend) aan het schema toegevoegd. Hopelijk gaat het deze kuur dan beter en word ik niet zo ziek, zwak en misselijk als bij de 1e kuur.

Vanochtend om 9.45 uur mocht ik mij melden op het dagcentrum. In verband met de verbouwing op Oost 53 is het dagcentrum verhuisd naar Oost 47. Deze keer geen grote ruimte met allemaal patiënten maar diverse kleine kamertjes met 3 stoelen. Ik zat samen met 2 vrouwen in de leeftijd van 69 en 74 en toen zij klaar waren met hun chemo kwam er een meneer van 75 en een mevrouw, ik schat haar 67 jaar. Ja dan vraag je je toch weer af.. Wat doe ik hier? Ik gun dit écht niemand maar hallo ik wil ook zo graag nog wat ouder worden 😟
Omdat de Porth-A-Cath vandaag voor het eerst gebruikt ging worden, vond ik het toch weer erg spannend. Op zich viel het inprikken van de naald in de PAC erg mee. Geweldige uitvinding. De aderontsteking in mijn linkerarm is langzaam aan het helen al heeft het een lelijke onderhuidse rode verkleuring achtergelaten. Of dit nog wegtrekt is niet bekend. Met de PAC zijn dit soort complicaties in ieder geval verleden tijd.

Om 11.00 uur kon het ritueel met de chemo weer beginnen. Eerst spoelen en toevoeging medicijn, dan 2 uurtjes de Oxaliplatine en Folinezuur (Vorina). Na een half uur kreeg ik weer diezelfde kriebel in mijn keel en de niesaanvallen maar dat trok ook weer vrij snel weg, hatsjoeee.. De verpleegkundige riep al gelijk: “Heb je er alweer last van? Dit is zoiets raars, dat img_8184heb ik nog nooit gezien.” We spraken af dat we het even zouden aankijken. Mocht het verergeren dan zou de kuur kort worden stopgezet. Dit was uiteindelijk niet nodig. Daarna weer spoelen met zouten, 5 minuutjes 5FU vloeistof en uiteindelijk werd ik aangesloten op het draagbare infusiepompje (CADD-Legacy) met de rest van de chemo (cassette 5FU 100ml), die de komende  46 uur moet doorlopen, maar deze keer thuis in mijn eigen omgeving. Donderdagmiddag kan ik dan terug naar het dagcentrum voor het afkoppelen van het pompje.

Rond 15.15 uur kon ik eindelijk naar huis, maar het begon al gelijk minder goed. Doordat ook de uiteinden van de zenuwen door de chemo worden aangetast kreeg ik al meteen met het naar buiten gaan last van tintelingen overal in mijn gezicht, neus, ogen, vingers/tenen en ook de kramp in mijn handen begon toe te slaan, al met al geen fijn gevoel. Alles wat met koude te maken heeft veroorzaakt dit soort klachten. Voor de rest gaat het nog redelijk. Ik hoop dat ik mij de komende dagen redelijk blijf voelen al weet ik ook wel dat dit waarschijnlijk niet zo zal zijn. Het is in ieder geval mijn grootste angst. Want een dans met de duivel kent geen makkelijke choreografie!

Maar nu het goede nieuws!
Om 16.20 uur belde de MDL arts, dr. Van Dieren van het AVL met de uitslag van de gastroscopie. Er zijn geen cellen in de slokdarm aangetroffen. Zowel tijdens de scopie niet te zien alsook geen cellen in de biopten. Ze zei er wel bij dat mijn difuse type maagkanker een cel is die in de diepere slijmvlieslagen gaat zitten dus volledig uitsluiten kunnen ze het niet maar voor nu geen reden om mij uit het studietraject te zetten. Weer een groen vinkje erbij ✅

Dit nieuws had ik even nodig en het klonk als muziek in mijn oren. Nu nog één groot vinkje en ik word officieel uitgenodigd voor de studie waardoor ik misschien toch nog wat extra tijd ga krijgen.. hopelijk heel veel tijd!

Share This