Selecteer een pagina

Gisteren aan mijn 4e kuur begonnen in Zuyderland Sittard. Het was een vroege deze keer, om 8.45 uur melden en exact om 9.30 uur kon het infuus via de PAC beginnen te lopen. Mijn dag begon helaas niet geweldig, maar naar mate de uurtjes verstreken ging het steeds beter. Al helemaal toen mijn lieve collega Pascal mij rond die tijd als verrassing een aantal uren naast Rob kwam vergezellen (vorige kuur ook al ?). We hebben er maar meteen iets nuttigs van gemaakt en samen een korte werkbespreking gehouden, namelijk het uitzoeken van de Kerstpaketten voor het personeel en de Kerstkaarten voor de relaties. Ieder jaar een van onze leukste bezigheden.

Om 13.00 uur was ik klaar en werd de ambulante chemo, via het kastje, aangesloten. Hiermee kon ik naar huis en deze chemo zal donderdag rond 11.00 uur klaar zijn en dan kan ik weer terug naar het dagcentrum om alles af te laten koppelen. Als je nagaat dat ik ’s ochtends in mijn rappe tempo door het ziekenhuis rondrende, slenteren was in mijn gezonde tijd ook nooit mijn favo loopje, en je zag me na de kuur het ziekenhuis uitlopen, dan was van deze snelheid niet veel meer over. Ook begonnen veel nare bijwerkingen al snel toe te slaan. Dit om even aan te geven hoe rap de chemo mij KO wil slaan. Maar ik geef niet zo snel toe en sla hard terug, zo goed en kwaad als het gaat natuurlijk. Ik weet ook wel dat de duivel mij vanaf donderdag ergens op de dag weer in de houdgreep wil nemen maar hij vergeet dat ik in mijn jeugd ook jarenlang judo heb gedaan en de meeste tegenstanders niet snel uit mijn houdgreep konden komen. Dus kom maar op! “Osae-Komi -> Ippon voor mij”.  

img_8448

MEX Haarmode Heerlen

Als het goed is zou ik van de samenstelling van de kuur niet al mijn haren gaan verliezen, maar mijn haren worden met de dag wel dunner. Nu was ik al niet zo gezegend met een volle bos haar maar nu word ik er ongemakkelijk van. Heb helaas niet het vele/dikke haar van mijn mama  geërfd maar dat van mijn pa. Verder niets mis mee hoor. Dus vandaag nog maar eens profiteren van de redelijk goede dag en een afspraak gemaakt bij mijn vaste kapper om te kijken of er nog een leuke korte coupe geknipt kan worden. Het resultaat is ondanks alles toch wel weer leuk geworden. Ben in ieder geval zeer tevreden. Dank je wel Mex voor de altijd goede zorgen en super service!  

Nu weer snel naar huis want mijn energie daalt met het uur. Moet echt weer wat gaan rusten want slapen zit er overdag en ’s nachts al een hele lange tijd niet meer in. Ik mocht van dr. Warmerdam best een keer een inslapertje innemen zodat ik weer eens een uurtje of 5 kan doorslapen. Gisteravond heb ik deze ingenomen. Het duurde ongeveer een half uur voordat ik kon inslapen, maar ik werd helaas nog geen twee uur later weer klaarwakker!! De duivel of het monster in mij wil ook ’s nachts gewoon doorvechten. Vanavond neem ik een twee keer zo hoge dosis (20 mg ipv 10 mg) eens kijken of ik dan iets langer in dromenland mag blijven. Ik ga er geen gewoonte van maken, dus no worries.

Deze week zal ik waarschijnlijk weer weinig online zijn maar dan weten jullie waarom, de duivel in de houdgreep houden ?

Bedankt voor het meelezen. Liefs, Ms PAC-man

Share This