Selecteer een pagina

Planning donderdag 22 december:

5 afspraken/gesprekken bij AVL Amsterdam ter voorbereiding op de eventuele operatie in januari 2017. Het was een lange en voor mij vermoeiende dag. Ik kon die nacht weer eens niet slapen en ik was sinds 4.30 uur klaarwakker. Om 8.00 uur hop in de auto en op weg naar Amsterdam. In de auto heb ik wat hazenslaapjes gedaan anders zou ik het niet redden zo’n lange dag. Snel Yasmin ophalen bij haar huisje, want om 10.45 uur had ik mijn eerste afspraak. Meten, wegen, bloeddruk en medicijnen doornemen. Dat viel allemaal wel mee.

Om 11.30 uur stond een gesprek met de fysiotherapeut/ergotherapeut op. Hier werd o.a mijn algemene huidige lichamelijke fitheid besproken en mij werden ademhalingstechnieken uitgelegd die ik na de operatie dagelijks moet doen. Ook moet ik vanaf vandaag iedere dag een half uur redelijk intensief wandelen om mijn conditie en spieren weer op te bouwen. Nodig om het herstel na de operatie te bespoedigen.

Om 12.30 uur was het eindelijk zo ver. Het gesprek met de chirurg. Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben officieel uitgenodigd voor de PERISCOPE-studie/operatie. De arts heeft 10 januari 2017 voor mij gereserveerd. De operatie zal namelijk een hele dag in beslag gaan nemen. Ik heb de papieren/toestemmingsverklaring samen met de arts ondertekend, dus dat was voor nu weer een groen vinkje. Maar.. er is nog een grote MAAR. Volgende week donderdag, 29 december, moet ik terug naar Amsterdam om een CT scan van mijn maag en buik te laten maken en een uitgebreid bloedonderzoek. Als de scan (en ook de bloedwaarden) laten zien dat de ziekte niet is toegenomen en er verder geen uitzaaiingen op het buikvlies zijn bijgekomen en de overige organen in mijn buik ook schoon zijn, pas dan krijg ik groen licht. De uitslag van de scan/bloed wordt op 4 januari in het Multidisciplinair Overleg besproken. Diezelfde dag krijg ik telefonisch de uitslag. Tot die tijd blijft het weer erg spannend. De operatie zelf is ook besproken en ik kan jullie vertellen dat het geen appeltje eitje wordt, maar ik heb het allemaal over mij heen laten komen want ik kan het toch niet veranderen. Er is helaas geen andere optie. Ja die is er wel. Terug naar het palliatief traject.. en dat is voor mij geen optie!

13.30 uur: Afspraak met de anesthesist voor de preoperatieve screening. Ook hier werd de operatie weer besproken en welke “lijnen” (infusen, slangetjes en katheters) ik allemaal kan verwachten als ik wakker wordt op de Intensive Care. Ik ga na de operatie niet naar de uitslaapkamer maar direct naar de IC waar ik de optimale zorg krijg zodat ik zo snel mogelijk naar de verpleegafdeling kan. Ook dit gesprek heb ik maar over mij heen laten komen omdat ik er niet zo vrolijk van werd. Het is een hele grote operatie en daar horen alle toeters en bellen bij.

Na dit gesprek konden we even rustig bijkomen in de hal en wachten op de volgende afspraak. In de tussentijd was mijn nichtje aangeschoven samen met haar vriend die ook nog een erg leuk cadeautje voor mij hadden meegenomen. De schatten.. echt zo lief. Samen wat gegeten en gedronken en om 15.15 uur zijn we met z’n allen het laatste gesprek ingegaan. Dat was op zich wel leuk want ik vroeg of al mijn kinderen mee mochten en dat was goed. Aan haar gezicht te zien was ze erg verbaasd haha. Tijdens het gesprek werd de gezinssamenstelling besproken en toen viel ik door de mand. Ik heb natuurlijk maar 1 dochter, al zie ik mijn 2 nichtjes nu ook als mijn dochters. Dus dat was wel grappig.

Deze keer een gesprek met een verpleegkundige van de afdeling. Ook hier werd weer alles doorgenomen, allerlei vragen gesteld en uitleg over de tijd dat ik op de verpleegafdeling verblijf, het ontslag en de zorg in de thuissituatie. Om 16.00 uur waren we eindelijk klaar én gaar en konden we naar huis. Eerst nog een tussenstop bij mijn nichtje in Vinkenveen. Samen wat gegeten en om 23.15 uur was ik thuis en ben ik als een blok in slaap gevallen.

Al met al een spannende dag en er breken ook weer nieuwe spannende dagen aan, maar we gaan eerst genieten van de Kerstdagen.

Ik wens iedereen dan ook een hele fijne Kerst en alvast een gezond en gelukkig 2017! May all your dreams and wishes come true..

“All I Want for Christmas Is..”

Share This