Selecteer een pagina

Met een steen op de maag zitten we (Lucienne, Jan en ik) in de wachtruimte te wachten totdat de assistente ons om 11.30 uur naar binnen roept.
Dr. Stoot komt de spreekkamer binnen, stelt zich voor en meteen heb je zo’n goed gevoel van: YES.. wat een leuke vent uhm ik bedoel natuurlijk: YES.. mijn zus is in goede handen bij deze arts! Luce vindt dat we ons gevoel voor humor moeten blijven behouden en dat is toch fijn om te weten 🙂
Maar goed de arts legt ons heel duidelijk uit hoe de zaken ervoor staan. Komt er in het kort op neer dat de arts op basis van de scans en het buikonderzoek geen redenen ziet om niet te opereren. Wat een opluchting, we kunnen weer ademhalen!! De bedoeling is dat er eerst gestart wordt met 3 kuren chemotherapie. De chemo zal ervoor zorgen dat de maagtumor niet verder kan groeien. Deze behandeling houdt in: 1 dag in het ziekenhuis chemo via het infuus vervolgens 2 weken thuis chemo door middel van tabletten, 1 week herstellen, bloedonderzoek en dan wordt bekeken hoe Luce zich voelt, hoe de bloedwaarden zijn en dan kan de 2e chemokuur van start. Dit traject geldt dan ook weer voor de 3e kuur. Ca. 4 weken na de 3e kuur zal de operatie op de planning staan, vanaf vandaag over 12/13 weken. In eerste instantie denk je: “waarom dan pas??” Nou.. omdat je bij een maagtumor een grotere kans op genezing hebt als er eerst gestart wordt met chemo.
Vanmiddag heeft de oncoloog, Dr. Warmerdam, ons dit ook nog eens uitgelegd en meteen het behandeltraject in gang gezet.

Overmorgen heeft Luce al een intakegesprek met een verpleegkundige van de afdeling oncologie om het behandelplan in detail te bespreken, de bijwerkingen en alles wat hierbij komt kijken.
A.s vrijdag opname ziekenhuis voor de 1e chemokuur.

Het is nog een lange weg te gaan, maar de weg naar herstel is begonnen!

Mijn zus is een echte bikkel. Ook deze strijd gaat zij niet uit de weg!

“Hey cancer, you picked the wrong bitch”

Share This