Selecteer een pagina

imageIn een paar dagen tijd is er weer veel gebeurd. De bijwerkingen van de eerste kuur zijn niet mild en zorgen ervoor dat Luce zich steeds minder lekker en fit voelt. De eetlust neemt behoorlijk af en de moeheid zorgt ervoor dat ze nog amper een trap kan oplopen.
Gisterochtend is Jan met haar naar de eerste hulp gegaan omdat Luce pijn tussen de schouderbladen heeft. Dit resulteerde in een hele lange dag van wachten, (bloed)onderzoeken, scan, weer wachten etc.
Pas ’s avonds laat de bevestiging waar deze klachten vandaan komen. Een aantal kleine longembolieën! Hoe komt ze daar nu weer aan vraag je je dan af? Ik kan daar helaas geen antwoord op geven maar het kan zijn dat het met de maagtumor te maken heeft.
Eerste Hulp heeft haar om die reden weer opgenomen in het ziekenhuis en haar medicijnen en een trombose spuit gegeven. Voor alle zekerheid hebben ze haar ook aangesloten op een kastje wat haar hart en beademing 24/7 controleert.
Wanneer en naar welke afdeling ze gaat is nu nog niet bekend. Voorlopig ligt ze nog even aan bed gekluisterd op de afdeling Acute Opname.

Omdat ze sinds een aantal dagen nog maar heel weinig kan eten en drinken en de kans op uitdroging en ondervoeding op de loer ligt zal vandaag een neus-/maagsonde ingebracht worden. Op deze manier krijgt ze toch alle voedingsstoffen binnen omdat een goede voedingstoestand nodig is om in goede conditie te blijven.

“Some days there won’t be a song in your heart. Sing anyway!”

Share This