Selecteer een pagina
Gezin Quaedackers op het circusterrein

Vlnr: Christine (nichtje), Lucienne, André, tante Lies, Lisette en mam (Mie).

 

Hallo allemaal,

Ik ben Lisette, het jongere zusje van Lucienne. Ik heb besloten om een weblog bij te houden over mijn zus. Lucienne is getrouwd met Jan, heeft 2 dochters, Melanie en Cassidy, 2 kleinkinderen (Anna en Sara) en niet te vergeten 2 chihuahua’s (Pip en Luna).
Ik zal in het kort ook iets vertellen over mijzelf. Ik ben de jongste uit een gezin van 4 kinderen, getrouwd met Rob, moeder van Yasmin en heb ook 2 chihuahua’s (Rhiver en Coco). De mensen die ons kennen weten dat wij als gezin de laatste jaren heel wat voor onze kiezen hebben gekregen. John, de oudste, is op 20 januari 1996 op 39-jarige leeftijd overleden aan een acute hartstilstand. Op 29 september 2002 overleed pap na een kort ziekbed aan darmkanker en mam is op 16 maart 2009 ook geheel onverwacht overleden aan een hartstilstand. Lucienne, Andre en ikzelf zijn alleen nog over uit dit gezin. Soms denk ik wel eens, vroeger waren we met z’n zessen en nu nog maar met z’n drieën… en ik hoop dat dit nog heel lang zo zal blijven.

Toch schrijf ik deze weblog niet voor niets.. De titel zegt waarschijnlijk al genoeg. Het verhaal van mijn zus..

Luce, Luus, Beppie of Schwester, want zo noem ik haar altijd… was ziek. De diagnose was maagkanker (Linitis Plastica, een zeldzaam ziektebeeld). Ik heb geprobeerd via deze weg iedereen op de hoogte te houden over het verloop van de ziekte, de behandeling etc. omdat Luce het zelf heel moeilijk vond om haar gevoelens op papier te zetten of in dit geval te bloggen.

Na een lange periode van behandeling is Luce op 12 augustus 2016 helaas veel te jong overleden. Op 18 augustus is zij gecremeerd in Heerlen en eigenlijk direct daarna viel een deken van mij af. Ik had mijn energie volledig gericht op Luce en dat was nu voorbij. Eindelijk kon mijn lichaam mij vertellen wat er aan de hand was. En wat er daarna gebeurde was een nachtmerrie, ik had dezelfde ziekte en dat tegelijkertijd met mijn zus! De diagnose maagkanker (linitis plastica), uitgezaaid naar mijn buikvlies (ascites), stadium 4, sloeg in als een bom! In mijn bericht “je zult het maar gezegd krijgen” vertel ik mijn verhaal. 

Ik heb besloten deze blog voort te zetten zodat Luce en ik beiden in jullie gedachten blijven. Ons verhaal is dan gebundeld, we zijn en blijven zo zusjes voor altijd.

Wil je iets kwijt over Luce of mij een hart onder de riem steken dan reageer gerust onder een bericht. Dit zal ons allemaal veel steun geven in deze opnieuw moeilijke en onzekere periode.

Liefs Lisette

Share This